U bent hierZiekenzorg Molenveld

Ziekenzorg Molenveld


Ziekenzorg, het woord zegt het zelf: het is de zorgzame omgang met oude en zieke medemensen.
 
De werkgroep ziekenzorg bestaat uit mensen met wat tijd, met een stel goede oren en geen te grote mond. Volhouders, want ziekenzorg is veel meer dan een vluchtig contact. Met enkel wat sympathie en medelijden, kom je er niet, integendeel.
Wat je wel nodig hebt voor een goed ziekenbezoek is empathie: de kunst om de andere te laten zijn wie hij wil. Heel fijn aftasten en tot gesprek komen. Zonder alles vol te willen babbelen, zonder de pieren uit de neus te willen halen, maar door hartelijke aanwezigheid. Een beetje vertellen over de buitenwereld, een welgemeende en gerichte vraag over hoe de persoon zich voelt, veel stilte ook. En af en toe een lieve attentie. Zo kan "twee-zaamheid" groeien tussen zieken en gezonden. Een wederzijdse relatie van echte vriendschap.
 
De werkgroepen Ziekenzorg van alle twee onze parochies zijn echt iets om fier over te zijn. 35 bezoekers en bezoeksters hebben elk hun vaste mensen die ze geregeld bezoeken. En de toegewijde kern organiseert geregeld activiteiten. Er zijn de vormingsdagen voor de bezoekers, een gewaardeerd initiatief van ziekenzorg St.-Jozef en dan natuurlijk ook de groepsactiviteiten voor de zieken zelf, waarvoor de krachten van beide kernen gebundeld worden. De knabbel-babbelnamiddagen kennen nog altijd een groot succes. Met Kerst en Pasen komen de bezoekers niet met lege handen bij de mensen aan, maar hebben ze een mooie attentie bij zich.
Jaarlijks wordt hen ook een maaltijd aangeboden en … koken kost geld!
 
Wie zich geroepen voelt, kan zich aanmelden bij

Luce De Cleyn Prins Boudewijnlaan 239, 2650 Edegem 03/449.48.75