U bent hierPeter De Vriendt

Peter De Vriendt

IMG_1866.jpg

Mijn naam is Peter De Vriendt. Geboren en getogen in het klein Molenveld, een van de oudste wijken van de Sint-Jozefparochie. Ik ben germanist van opleiding en volgde twee jaar theologie aan het Centrum voor Kerkelijke Studies in Leuven.

In 1991 vroeg Karel Heuten me om jeugdpastor te worden voor de jongeren van Heilige Familie. Jongerenvieringen, jongerenkoor, plusj, dekenale jeugdpastoraal, tentenkamp… het waren schone tijden. Later volgde ik de opleiding pastorale werker.

Ik groeide mee door naar de volwassenenpastoraal. Ik trek de werkgroep themavieringen en dirigeer het liturgisch koor Rabboeni. Verder zit ik in de werkgroep Broederlijk Delen-Welzijnszorg en de werkgroep kindervieringen van Sint-Jozef. Ik zit in het parochieteam en volg van daaruit de parochieraad van Sint-Jozef op. Ik zit mee in de beurtrol voor de preekbeurten in Sint-Jozef en Heilige Familie en geef hier en daar wat ondersteuning aan catechesewerking en jeugdbewegingen. Dat alles neemt een half-time in beslag.

Ik geef ook halftijds les aan het Tweedekansonderwijs in Hoboken Moretusburg. Daar geef ik algemene vakken aan jongvolwassenen die een kantooropleiding volgen.

Adres:

p/a Vestinglaan 72